male linie

Finish, finish og atter finish

Bjerrum Nielsen råder over et af Danmarks største og mest højteknologiske produktionsanlæg til vådlakering af bl.a. massivtræ, krydsfiner, spånplader, fibergips, MDF, komposit, plast, aluminium, messing, stål og andre metaller.

Vi råder også over fire afdelinger til pulverlakering placeret på Sjælland, i Litauen og Letland. Her pulverlakeres tyndpladeemner, stålkonstruktioner og mere komplicerede metalemner.

Samarbejdspartnere i Baltikum

I Baltikum har vi mange samarbejdspartnere inden for træ, plast og ikke mindst metal. Vi kan derfor være behjælpelig med en helhedsløsning af en given opgave lige fra enkeltdele til færdige konstruktioner.

Slyngrensning af store stålemner

Vi har et af Danmarks største anlæg til slyngrensning, med kapacitet til at slyngrense selv store stålemner (enkeltvis eller som serie). En slyngrensning foregår med små stålkugler, der slyngrenser alle former for stål.

Vi renser alt egnet stål for rust, maling og glødeskaller, således at vi opnår en renhed der svarer til SA 2 ½. Efter en slyngrensning kan man vælge enten at prime emnet eller at påføre pulverlakeringen direkte på overfladen. Slyngrensning er en både mere økonomisk og bedre overfladebehandling sammenlignet med sandblæsning.

Perfekte overflader

Du kan få lakeret dine elementer med præcis den tekstur, glans, farve og effekt, du ønsker. Fra mat til højglans og med softfeeling, perlemor, metallic eller noget helt fjerde. Og altid med maskeringer og fiksturer, der sikrer et perfekt resultat – også på steder, der måske ikke er synlige på det færdige produkt, men som kan have stor betydning for produktets egenskaber, kvalitet eller holdbarhed. Er det nødvendigt (eller bare en fordel), designer og fremstiller vi også gerne de helt rigtige fiksturer på vores egne 5-aksede CNC-maskiner eller 3D-printer.

EMC Shielding

Vi har gennem mange år opbygget en særlig ekspertise inden for EMC Shielding, dvs. elektromagnetisk afskærmning af elektronisk udstyr. Den type opgaver stiller meget store krav til bl.a. afmaskning af emnerne, da selv den mindste unøjagtighed kan føre til fejl i de færdige produkter.

Vores EMC-kompetencer bliver brugt af kvalitetsbevidste kunder inden for bl.a. healthcare, projektorer og radarudstyr.

Stor volumen. Maksimal fleksibilitet

Det højteknologiske produktionsanlæg hos Bjerrum Nielsen omfatter:

  • 4 automatiserede vådlakeringslinjer
  • 4 automatiserede pulverlakeringslinjer
  • 4 manuelle vådlakeringsceller 
  • 2 manuelle pulverlakeringsceller
  • 1 automatiseret fladbaneanlæg med travers vådlakering og UV-lakering

De mange lakeringslinjer og -celler giver os høj kapacitet og maksimal fleksibilitet. Vi håndterer derfor både store og små volumener, enkeltordrer, faste serier, prototyper og andre opgavetyper.

Du vil samtidig opleve, at vores fokus på at procesoptimere og på at fastholde et støvfrit miljø i produktionen sikrer dig en ensartet høj kvalitet – uanset typen og omfanget af din ordre. Og uanset hvor store krav du stiller til præcision og finish.

Emnestørrelser

De forskellige produktionslinjer i vores industrilakering gør det muligt at håndtere emner fra helt små ”dippedutter” op til følgende størrelser:

Korpusemner vådlak Maks. 2,4 x 1,3 x 1,0 m.
Korpusemner pulverlak Maks. 4,2 x 1,3 x 1,0 m.
Plader Maks. 3,0 x 1,4 m.
Profiler pulverlak Maks. 3 m.
Emnvægt til pulverlak           Maks. 500 kg.

 

Rådgivning og sparring

Lak er ikke bare lak. Vi hjælper dig derfor gerne med at vælge den optimale løsning i forhold til det færdige produkts holdbarhed, æstetik, overflade og egenskaber.

Inddrager du os tidligt i udviklingsprocessen, kan vi også tit reducere dine produktionsomkostninger ved at optimere små detaljer omkring ophængning, maskering og lignende. Et godt eksempel: Vi foreslog en kunde at lave to små (og usynlige) huller i et element, med det resultat at produktet kunne færdiglakeres på to gennemløb i stedet for fire.

Skal du have dekoreret dine færdiglakerede elementer med tekst, tal, symboler eller andet grafik? Læs mere om vores kompetencer inden for tampontryk og lasergravering.